top of page
  • shahistua

Вимірювання часу та годинники

Задачі для самостійного розв’язання.

1. Маємо бікфордів шнур, який горить нерівномірно, але повністю згорає за 2 хвилини. Як за допомогою цього шнура відміряти 1 хвилину?

2. Маємо два шнури (горять нерівномірно), які згорають кожен за 1 хвилину. Як із їх допомогою відміряти 45 секунд?

3. Маємо два пісочних годинники на 3 хвилини і на 10 хвилин. Чи можна за допомогою цих годинників зварити яйце, якщо його потрібно варити без зупинки:

а) рівно 4 хвилини

б) рівно 5 хвилин

в) рівно 19 хвилин? (Може яйце страуса…?)

4. Запустивши одночасно два годинники, які показували однаковий час, Ігор Олегович помітив, що однин з них відстає на 2 хвилини за годину, а інший поспішає на 1 хвилину за годину. Коли Ігор Олегович знову подивився на годинники, то побачив, що годинник, який поспішав, обігнав відстаючий на 1 годину. Скільки часу ішли годинники?

5. Будильник поспішає на 9 хвилин за добу. Лягаючи спати о 22:00, Настя виставила на ньому точний час. На скільки їй потрібно завести будильник, щоб прокинутись рівно о 6:00?

6. Настільний електронний годинник показує час у годинах і хвилинах (наприклад, 16:15). Знайдемо суму цифр на такому годиннику (наприклад, о 16:15 сума дорівнюватиме 1+6+1+5=13). Для якого часу ця сума буде найбільшою?


102 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page